Wie praat, die slaapt

Een podcastproductie van Dag en Nacht Media en Podimo - Exclusief te beluisteren op Podimo

Over de podcast

In de onderwereld geldt één duidelijke regel: wie praat, die slaapt. De boel verlinken, zorgt voor doden. Misdaadjournalist Marian Husken volgt al dertig jaar rechtszaken met een kroongetuige. Sinds de moord op haar collega Peter R. de Vries, die vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces, vraagt ze zich af: is een kroongetuige echt nodig? Waarom sluit justitie deals met criminelen als onschuldige levens op het spel staan?

Over de hosts

Marian Husken
Marian is de grande dame van de misdaadjournalistiek. Na een carrière bij Vrij Nederland schreef ze talloze boeken over deals met criminelen en de wereld van politie en justitie. Tegenwoordig maakt ze de succesvolle podcast De Nieuwe Willem, die begon als wekelijkse update bij het proces tegen Holleeder maar is uitgegroeid tot hét discussieplatform over true crime in Nederland.

Maike van Leeuwen
Maike werkte als journalist bij Radio 1 en NRC en is nu eindredacteur (sport en politiek) bij Dag en Nacht Media. Ze maakte ook series als In Gelul Kun Je Niet Wonen en De Rode Lantaarn.

Beluister de podcast

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Algemeen
info@dagennacht.nl

Adverteren
adverteren@dagennacht.nl

Kantoor
Dag en Nacht Media
Baarsjesweg 224-5
1058 AA Amsterdam

Google Maps ➞

Hopelijk spreken we elkaar snel!