Mondkapjesmiljonairs

Een podcastproductie van Dag en Nacht Media en Podimo - Exclusief te beluisteren op Podimo

Over de podcast

In de Mondkapjesmiljonairs vertellen onderzoeksjournalisten in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland hoe zij het schandaal in hun land aan het licht brachten en wat hun verhaal losmaakte. Gillend Rijk is de meetlat waar we Sywert langs kunnen leggen in aanloop naar de rechtszaken die dit jaar tegen hem van start gaan. Hoe moeten we, nu we deze andere verhalen kennen, naar Sywert kijken? Gaan dingen nou eenmaal zo in een crisis? Vinden we wat hij heeft gedaan dan minder erg of juist erger? Heeft Sywert (behalve liegen) eigenlijk wel iets fout gedaan?

Over de hosts

Felicia Alberding
Felicia is podcastmaker en journalist. Als eindredacteur bij Dag en Nacht begeleidt ze makers bij het ontwikkelen van verhalende podcastseries. Ze maakte eerder podcasts bij NRC (o.a. Cocaïnekoorts) en de VPRO (Mijn vader is een afhaalchinees).

Timo Harmelink
Timo is podcastmaker bij Dag & Nacht Media en Podimo. Hij heeft o.a. gewerkt de Balie en de Universiteit van Nederland. Verder was hij de host van de podcast Datevermaak en tegenwoordig bij Reality Check.

Heleen D’Haens - Italië
Heleen is journalist in Italië. Vanuit haar standplaats Rome volgt zij sinds 2021 de Italiaanse actualiteit voor de NOS en de Belgische VRT. Daarnaast schrijft ze op freelance-basis voor verschillende bladen.

Guy Hoeks - Duitsland
Guy is Duitsland-correspondent in Berlijn. Na zijn studie werkte hij op de Nederlandse ambassade in Praag. Daarna maakte hij de overstap naar de journalistiek. In Amsterdam en Brussel werkte hij voor Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en De Tijd.

Jessica Sindelka - Spanje
Jessica is freelance journalist, sinds 2021 werkzaam vanuit Madrid. Ze schrijft voor tijdschriften en websites onder andere over actualiteit, reizen, Spanje, psyche, en human interest.

Beluister de podcast

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Algemeen
info@dagennacht.nl

Adverteren
adverteren@dagennacht.nl

Kantoor
Dag en Nacht Media
Baarsjesweg 224-5
1058 AA Amsterdam

Google Maps ➞

Hopelijk spreken we elkaar snel!